Med bevakning i Data Studio kan du följa viktiga förändringar hos företagen i dina portföljer. Du väljer vilka förändringar du vill följa genom bevakningsregler och kopplar bevakningen till den aktuella portföljen.
INNEHÅLL
➡ Hur skapar jag en bevakning?
➡ Hur lägger jag till företag på bevakning?
➡ Kan jag lägga till ett företag på bevakning från företagsupplysningen?
➡ Kan jag skapa en ny portfölj när jag lägger till ett företag på bevakning?
➡ Kan en portfölj ha flera bevakningsprofiler?
➡ Hur skapar jag en bevakning?
- Gå till Portföljer i Data Studio.
- Skapa den portfölj som du vill bevaka.
- Gå till Bevakning och välj Skapa ny bevakning.
- Välj vilka förändringar du vill bevaka.
- Klicka på Spara.
Bevakningsreglerna styr vilka typer av förändringar du vill få information om.
➡ Hur lägger jag till företag på bevakning?
Du kan bland annat lägga till flera företag genom att importera dem till portföljen via fil.
- Öppna portföljen.
- Välj Importera via fil.
- Ladda upp en CSV-, XLS- eller XLSX-fil.
- Matcha kolumnerna med motsvarande datafält.
- Slutför importen.
Portföljen behöver ha en bevakningsprofil kopplad till sig för att företagen ska bevakas.
➡ Kan jag lägga till ett företag på bevakning från företagsupplysningen?
Ja. För att lägga till ett företag på bevakning direkt från företagsupplysningen gör du följande:
- Öppna företagsupplysningen.
- Klicka på Lägg till/bevaka.
- Välj portföljen som företaget ska läggas till i.
- Klicka på Bekräfta.
➡ Kan jag skapa en ny portfölj när jag lägger till ett företag på bevakning?
Ja. Om du inte redan har skapat en portfölj kan du välja Skapa ny portfölj när du lägger till företaget från företagsupplysningen.
Markera Aktivera bevakning om du vill börja bevaka företagen i portföljen direkt. När bevakning aktiveras på detta sätt är samtliga bevakningsregler valda som standard.
➡ Kan en portfölj ha flera bevakningsprofiler?
Ja. Det går att skapa flera bevakningsprofiler för en portfölj.
➡ Vad händer med bevakningen om jag tar bort en portfölj?
När en portfölj tas bort upphör bevakningar och notifieringar. Portföljen finns kvar på kontot i upp till 90 dagar och kan därefter inte återaktiveras.